Advocaat familie Kremers: OM Panama niet capabel

De Panamese justitie ontbreekt het aan middelen om 'snel en deugdelijk' onderzoek te doen in de zaak van de omgekomen Nederlanders Kris Kremers en Lisanne Froon. Dat stelt Enrique Arrocha, de advocaat van de familie Kremers in Panama. Desalniettemin hebben hij en de familie vertrouwen in de welwillendheid van het openbaar ministerie.

De raadsman stelt vast dat het OM in het Centraal-Amerikaanse land in het algemeen kampt met problemen bij justitieel onderzoek. Dit is volgens hem helaas ook van invloed op de zaak van de Nederlanders. Vorige maand werd duidelijk dat Kremers en Froon zijn omgekomen, maar de doodsoorzaak is nog onduidelijk.

De twee werden op 1 april voor het laatst gezien zijn bij het plaatsje Boquete. De ouders van Kremers reisden onlangs af naar Panama om duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden van de dood van hun dochter. Zij geloven niet dat de vrouwen verdwaald zijn, maar dat er mogelijk opzet in het spel is.

Het OM liet dinsdagmiddag (lokale tijd) in een persverklaring weten dat hoofdaanklager Betzaida Pittí de ouder van Kremers heeft gesproken over de voortgang van de zaak. Zaterdag werden er nieuwe sporen gevonden in het afgelegen gebied waar ook de eerste resten van de vrouwen zijn aangetroffen.

Onderzoeker Diomedes Trejos verwacht dat het DNA-onderzoek naar de nieuwe resten op z'n vroegst vrijdag van start kan gaan, omdat eerst de forensisch antropoloog zijn werk moet doen. Raadsman Arrocha verwacht dan dat er volgende week duidelijkheid kan zijn over een mogelijke DNA-match.

De ouders van Kris Kremers keren volgens hun advocaat woensdag 'tevreden over het bezoek' terug naar Nederland. Arrocha blijft zich naar eigen zeggen ook na het vertrek hard maken voor de zaak.