Topoverleg op ministerie over motorbendes

Op het ministerie van Veiligheid en Justitie wordt vrijdagochtend een overleg gehouden over de problemen met motorbendes in Limburg. Naast minister Ivo Opstelten (VVD), politie en justitie schuift burgemeester van Susteren-Echt Jos Hessels bij het overleg aan, zegt een woordvoerder van het ministerie donderdag.

De driehoek van Maastricht is ook uitgenodigd. Hessels riep het ministerie op om gemeenten meer middelen te geven om motorbendes aan te pakken. Dinsdagnacht werden huizen en een auto in Susteren beschadigd door een explosief. In een van de huizen woont een aanstaand lid van de Bandidos, een rivaal van de Hells Angels. Het is het laatste incident in een reeks voorvallen rond motorclubleden in Limburg.

Het ministerie wijst erop dat Opstelten al veel werk heeft gemaakt van het aanpakken van motorbendes. "Er is al een gezamenlijke aanpak van onder meer politie, justitie en Belastingdienst. Maar als er incidenten zijn is het goed om even bij elkaar te gaan zitten", zegt de woordvoerder.

Het overleg is volgens de woordvoerder niet gericht op de vraag of meer maatregelen worden genomen. "We gaan vooral samen bekijken welke mogelijkheden er al zijn om dit probleem aan te pakken."