Chauffeur ontkent misbruik Demmink in dienstauto

Een voormalig chauffeur van Joris Demmink ontkent dat de oud-topambtenaar ooit seks heeft gehad met jonge jongens op zijn achterbank. Dat zegt hij in een maandag gepubliceerd interview met misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Hans Bakker was tussen 1992 en 1996 chauffeur van Demmink. Daarna was hij plaatsvervangend hoofd van het Bureau Vervoer van het ministerie. Hij wist naar eigen zeggen 'precies wat er allemaal omging'. Bakker zegt dat hij nooit 'gekke dingen' heeft meegemaakt. "Al die verhalen over 'seks op de achterbank' of in parken... ik heb er nooit, maar dan ook nooit iets van gezien, gemerkt of gehoord." Ook bij andere chauffeurs zou er nooit iets zijn gebeurd.

Bakker werd in 2001 door inlichtingendienst BVD, de voorloper van de AIVD, gehoord of hij ooit iets vreemds had gemerkt. "Er werd me gevraagd of ik wist dat Demmink homofiel was. Ja, dat wist ik wel. Of ik wel eens 'vreemde verhalen' had gehoord? Ik kon alleen maar zeggen dat Demmink altijd correct was en dat me nooit iets was opgevallen."

Demmink wordt verdacht van het verkrachten van twee destijds minderjarige jongens in Turkije, halverwege de jaren negentig. Demmink heeft de aantijgingen altijd ontkend. Onderzoeken leverden tot nu toe geen harde bewijzen op. Via een speciale procedure wisten de twee vermeende slachtoffers vervolging af te dwingen. In de afgelopen weken vonden diverse getuigenverhoren plaats met verschillende tegenstrijdige verklaringen.

In maart zei een ambtenaar van het ministerie van Justitie in het AD dat Demmink chantabel was omdat hij op de achterbank van zijn dienstauto ook seks zou hebben gehad met 'jonge jongens'. Hij zou dat verhaal hebben gehoord van Bakker.