[NBA] Bobcats na zege op Cavaliers naar play-offs

Charlotte Bobcats heeft zich geplaatst voor de play-offs van de NBA. De ploeg deed dat door zaterdag plaatselijke tijd na verlenging te winnen van Cleveland Cavaliers. Center Al Jefferson had met 24 punten een belangrijk aandeel in de 96-94 zege. Charlotte plaatste zich voor de tweede keer in de tienjarige historie voor de play-offs en voor het eerst sinds 2010.

Voor Cleveland-guard Kyrie Irving mocht zijn hoogste productie ooit van 44 punten niet baten. De Bobcats zijn als zevende ploeg van de Eastern Conference verzekerd van een verlenging van het seizoen. In het westen zijn dat er vier.

Orlando Magic wist thuis met 100-92 te winnen van de Minnesota Timberwolves. Beide teams zijn al uitgeschakeld voor de play-offs, maar de Magic is bezig met een opvallende serie. In thuiswedstrijden zijn ze redelijk, maar van de laatste 25 uitwedstrijden hebben ze er slechts één gewonnen.

De Chicago Bulls wonnen uit met 96-78 van de eveneens al geplaatste Washington Wizards. Halverwege was de wedstrijd al zo goed als beslist, doordat de Bulls met 52 punten al het dubbele van de score van de Wizards hadden. 

Overige uitslagen
Detroit Pistons - Boston Celtics 115-111
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 101-105
Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 98-102