Weisz kent ins en outs van online daten

Géza Weisz weet precies hoe hij via social media een date moet scoren. "Via Facebook bijvoorbeeld. Dat je een vriendin van iemand ziet en denkt: die is leuk, toevoegen! Dan ga je eerst heel lang elkaars foto's liken en nadat je tien foto's hebt geliked stuur je een berichtje", legt de 27-jarige acteur uit voor de camera van Novum Nieuws. "Misschien ontmoet je elkaar daarna wel een keer."

Erg succesvol is Weisz nog niet geweest. "Ik ben nog steeds alleen, nog steeds een ongelofelijke loser", grapt de acteur. Datingapp Tinder biedt voor Weisz geen uitkomst. "Dat heb ik niet, dat mocht niet van mijn management." Ook de acteur zelf snapt dat Tinder niet handig is voor BN'ers. "Misschien is het een beetje ongemakkelijk als je een publiek figuur bent."

Weisz noemt het niet kunnen gebruiken van Tinder 'misschien het enige nadeel' van zijn roem. "Maar ik kan het altijd nog als schijn doen. Onder een andere naam en met een echte snor. Als Juan Carlos of zo, misschien dat ik dat nog wel ga doen."

Hoewel ook Weisz tegenwoordig dates oppikt via social media hoopt de acteur dat sommige dingen bij het oude blijven. "Ik denk dat het internet wel de hele wereld aan het veranderen is, ook qua romantiek. Maar dat staat een ouderwetse date, lekker uit eten met een goede fles wijn erbij of een hotelkamer met rozenblaadjes in bad, niet in de weg. Ik hoop dat die romantiek nooit verdwijnt."

Géza Weisz