Lily Allen komt met clip, album

De tegendraadse Britse zangeres Lily Allen heeft gisteren een videoclip voor haar nieuwe single 'Our Time' online gezet. Dat meldde ze zelf via Facebook. Verder komt binnenkort haar eerste album in vijf jaar uit.

De video in kwestie:


Vorige maand lanceerde ze nog de clip van haar vorige single, 'Air Balloon', waarin nogal wat referenties aan drugsgebruik zitten.

Daarnaast komt er op 2 mei een nieuw album uit, Sheezus geheten. Het van tevoren bestellen van de derde plaat in haar oeuvre is inmiddels mogelijk. 

Allen gaf enkele jaren geleden te kennen de brui aan muziekmaken te geven. Destijds werd dat door vele fans direct betwist, waaronder uw verslaggever zelve.

Haar 'laatste' tour zou door zo'n uitspraak een stuk beter boeren, al is mevrouw getalenteerd genoeg om volle zalen te trekken zonder hulp. Ze scoorde hits met de singles 'The Fear', 'Fuck You', 'Smile', 'LDN', 'Not Fair' en 'Hard Out Here' en had succes met de albums Alright, Still (2006) en It's Not Me, It's You (2009).

Zo gelooft ondergetekende rotsvast dat men over honderd jaar onderstaand nummer nog steeds draait en in verband brengt met de identiteitscrisis die de Westerse wereld in het begin van de 21ste eeuw doormaakt(e), alsook de misdaden die er o.a. onder het Bushregime werden gepleegd.


De B-kant van de vinylsingle van 'The Fear': 'Kabul Shit'. Liedtekst hier.