Huiskraai slimmer dan jager

De provincie Zuid-Holland heeft in al haar wijsheid besloten dat de huiskraai uitgeroeid dient te worden voordat deze allochtoon schadelijk kan worden. Het betreft een populatie van ongeveer 30 vogels. Arie den Hertog dacht dit klusje wel even te klaren. Echter de vogels blijken slimmer dan Arie, bericht het Algemeen Dagblad.

De provincie is van mening dat de vliegende immigranten hier niet horen, mogelijk overlast gaan veroorzaken en zelfs schadelijk of bedreigend kunnen worden voor de autochtone dieren in de provincie. De faunabescherming is van mening dat de vliegende allochtonen recht hebben op een kansje en is fel tegen de genocide op de populatie.

De provincie stuurt desondanks Arie den Hertog op de vogels af. Deze dacht dat de tientallen vogels voor het broedseizoen te vangen en euthanaseren voordat ze zich kunnen voortplanten, niet zo'n groot probleem moest zijn. Arie zette lokvoer, schietnetten en vangkooien in. Al snel waren de zeer intelligente kraaien er achter dat ze Arie maar beter kunnen mijden. Inmiddels is het signalement van Arie en zijn auto ook al bekent onder de vogelpopulatie. Als Den Hertog komt aanrijden in zijn auto wordt er onmiddellijk gealarmeerd door de kraaien. Omdat de kraai kennelijk slimmer is dan Arie, rest hem nog maar één middel en dat is de vogels een voor een neerschieten vanuit een hinderlaag.

Behalve de faunabescherming sympathiseren inmiddels ook enkele buurtbewoners met de slimme vogels. Toen Den Hertog op zijn snipermissie, door zijn slechtziendheid net een inheemse kauw had doodgeschoten, stapte een boze buurtbewoner gewapend met een stok op Arie af. De man dreigde Den Hertog de stok in zijn nek te leggen en de volgende keer met een knokploeg te komen als Arie deze hint niet zou begrijpen. Den Hertog vertelt dat hij meestal met een gesprekje wel weet te voorkomen dat hij van jager zelf tot prooi verwordt. Deze meneer had geen begrip voor het praatje van Arie. Den Hertog heeft aangifte gedaan bij de politie en is van plan nog zeker 20 keer terug te komen op zijn sniperstek.

Verder hoopt Arie dat de slimme vogels geen strategie ontwikkelen op zijn aanvallen want dan moet hij weer nieuwe plannen gaan bedenken om de genocide succesvol ten uitvoer te brengen.