Van de Looi: "Het werd tijd voor winst"

FC Groningen boekte zondag de eerste zege in 2014. Trainer Erwin van de Looi vond dat zijn ploeg tegen Go Ahead Eagles (1-0) nog slordig omsprong met de kansen. FC Groningen kende een tegenvallende start van het nieuwe kalenderjaar.

Na een midweekse remise tegen FC Twente (1-1) wist de nummer negen van de Eredivisie wel te winnen van Go Ahead Eagles. Een vroeg doelpunt van Tjaronn Chery bleek uiteindelijk voldoende voor drie punten.

Go Ahead Eagles had nog lange tijd uitzicht op een punt. De Deventenaren hielden hoop op een punt. Groningen verzuimde namelijk de voorsprong uit te bouwen in De Euroborg. "We hebben zóveel kansen laten liggen om de tweede goal te maken", zei Van de Looi tegen FOX Sports.

"Dat is kenmerkend voor onze tweede seizoenshelft. Ook tegen RKC, Ajax en FC Twente hebben we namelijk veel mogelijkheden laten liggen. Als je die tweede treffer niet maakt, dan wordt het nog een zenuwslopende wedstrijd", aldus de coach van de middenmoter.

Een driepunter was welkom in Groningen. "Het werd tijd dat we weer eens een wedstrijd wonnen", verklaart Van de Looi. "Het belangrijkste is echter ons spel en dat was vandaag niet goed. Ondanks dat we een heel aantal goede mogelijkheden gecreëerd hebben. Daar gaan we de komende weken dus keihard aan werken."

Go Ahead Eagles-coach Foeke Booy vond dat zijn ploeg meer had verdiend. "We zijn niet goed begonnen aan de wedstrijd en liepen snel tegen een achterstand aan, terwijl we dat juist niet wilden. Na de openingsfase hebben we het initiatief naar ons toegetrokken. Ik vind uiteindelijk niet dat we verdiend verloren hebben", aldus Booy.