[Serie A] Juventus herpakt zich tegen Chievo

Juventus heeft zondag wel van de tweede tegenstander op rij uit Verona gewonnen. Na het gelijkspel tegen Hellas vorige week, werd Chievo zondag met 3-1 aan de kant gezet. Kwadwo Asamoah, Claudio Marchisio en Fernando Llorente scoorden in Turijn voor de koploper van de Serie A.

Tussendoor zorgde Martin Caceres met een eigen doelpunt nog wel voor de aansluitingstreffer, maar de ploeg van coach Antonio Conte kwam geen moment in de problemen. Juventus heeft na 24 duels 63 punten, twaalf meer dan naaste belager AS Roma. De Romeinen hebben nog wel twee duels tegoed.

Nummer drie Napoli won met oud-PSV'er Dries Mertens in de basis met 2-0 bij Sassuolo, dat nu de rode lantaarn in handen heeft. Blerim Dzemaili opende de score, na de pauze zorgde Lorenzo Insigne voor de beslissing. Napoli heeft vijftig punten.

Catania pakte drie broodnodige punten in de strijd tegen degradatie. De Siciliaanse club was thuis verrassend Lazio Roma de baas met 3-1 en is daardoor hekkensluiter af. Catania klimt naar de achttiende plek, een punt onder de degradatiestreep. Ook Chievo blijft Sassuolo net voor.