Collega's aangeslagen door dood Kees Brusse

Het nieuws dat acteur en regisseur Kees Brusse maandagavond op 88-jarige leeftijd is overleden, is voor zijn collega's erg aangrijpend. "Ik wist wel dat het niet zo goed meer met hem ging, maar ik schrik hier toch van", zegt Willeke Alberti in De Telegraaf. "Het was een van de beste acteurs die ons land heeft gekend."

"Ik heb het geluk gehad dat ik samen met hem heb mogen werken. In de film Rode Sien speelde hij mijn vader. Dat zijn momenten die ik koester", vervolgt Alberti. Brusse, die al langer kampte met gezondheidsproblemen, was onder meer te zien in de film Ciske de Rat uit 1955 en de originele tv-serie 't Schaep met de 5 Pooten. Zijn laatste acteerklus was in 2004 in de RTL-serie De Erfenis.

Ook Jeroen Krabbé gaat zijn collega en goede vriend erg missen. De acteur zocht Brusse een paar maanden geleden nog op. "We hebben de mooiste toneelverhalen opgehaald. En veel gelachen. Kees bleef geestig tot het einde." Carry Tefsen vindt het heftig dat er opnieuw een groot acteur is heengegaan. "Maar ik troost me met de gedachte dat hij wel 88 jaar is geworden. Dat zou betekenen dat ik nog even heb te gaan."