Vroege vogels melden problemen PlayStation 4

Een klein aantal vroegtijdig uitgeleverde PlayStation 4-spelcomputers werkt niet naar behoren. Het beeld valt uit, de HDMI-kabel maakt slecht contact of de spelcomputer wil niet opstarten. Dat rapporteren verschillende Amerikaanse media op basis van meldingen van gebruikers. Zeker vier incidenten zijn bekend.

Het is niet bekend hoeveel consumenten in de Verenigde Staten reeds beschikken over een PlayStation 4. De spelcomputer is geleverd aan recensenten en prijswinnaars, maar aantallen heeft Sony niet bekendgemaakt. De computer wordt officieel pas vanaf vrijdag verkocht in de VS.

Het zou niet de eerste keer zijn dat de lancering van een nieuwe spelcomputer gebukt gaat onder klachten van consumenten. Zeven jaar geleden klaagden bezitters van een Xbox 360 steen en been over vastlopende spelcomputers. Dit mankement, dat bekendstaat als de Red Ring of Death (RROD) kostte fabrikant Microsoft een miljard dollar.

In Nederland ligt de spelcomputer twee weken later in de winkel, tegelijk met andere Europese landen. De nieuwe PlayStation moet minimaal 399 euro kosten.