Man zit extreem dik onder de plak

Steve Wood uit Leicester is absoluut geen benijdenswaardig man. De 30-jarige Engelsman zit namelijk extreem dik onder de plak bij zijn wijf. Zo is het hem absoluut verboden om naar andere vrouwen te kijken.

De meeste kerels houden het niet uit met een vrouw die praatjes begint te krijgen, maar zo niet bij Steve. Hij is al twee jaar lang dolgelukkig met Debbi. Hij heeft dan ook een sprookjeshuwelijk. Als hij thuiskomt, zit zijn heks hem al op te wachten.

De 42-jarige Debbi lijdt aan het Othello-syndroom. Een aandoening die wordt gekenmerkt door een ziekelijke vorm van jaloezie. Manlief mag dan ook helemaal niks van haar.

Telkens als Steve de echtelijke woning verlaat, als is het maar voor een kwartier, moet de arme drommel bij thuiskomst een leugendetectortest ondergaan. "Ik ben zo bang dat hij naar de kassamevrouw heeft gekeken, dat ik het zeker wil weten", verklaart Debbi. Wat niet zo gek is, aangezien zij geen slanke den is. En dat is nogal zachtjes uitgedrukt.

"Ik vind hem een knappe kerel, maar dat is het punt niet. Ik kan er niet blindelings op vertrouwen dat hij naar andere vrouwen gluurt. Als je een goede relatie hebt, kijk je niet naar een ander."

Debbi, die na een mislukte relatie vanuit de VS terugkeerde naar Engeland, is extreem bezitterig. Zo heeft ze bij haar man een kinderfilter geïnstalleerd op zijn laptop en smartphone. Naar lekkere wijven kijken is er dus niet bij. Hij mag zelfs niet naar vrouwen kijken op tv.

"Op een avond was er een commercial op tv over een scheerapparaat voor vrouwen. Ik raakte in paniek want ik dacht dat Steve naar die vrouw keek. Sindsdien heerst hier een televisieverbod voor alle programa's met vrouwen erin. Zelfs 'De zwakste schakel' is verboden."

Omdat het dikke mokkel denkt dat haar vent toch wel stiekem naar andere vrouwen kijkt, schafte ze een leugendetector aan. "Het is de enige manier om me ervan te vergewissen dat hij niet naar andere vrouwen heeft gekeken", verklaart ze. "Ik weet dat hij te vertrouwen is, maar toch heb ik hem al enkele malen betrapt."