Van Gaal ziet geen goede vervangers

Louis van Gaal gaat deze kwalificatieweek verder met een Oranje-selectie van negentien spelers. De bondscoach ziet geen kwalitatieve vervangers voor Robben en Martens Indi. De selectie van het Nederlands elftal was, met 21 spelers, al aan de krappe kant.

Zelfs nu Arjen Robben en Bruno Martins Indi geschorst zijn, roept Van Gaal geen extra krachten op. De reden is simpel: "Voetballers moeten een bepaald niveau hebben om bij Oranje te komen. We kampen met veel geblesseerde spelers en jongens die op de weg terug zijn. Ik zie op dit moment niet zo snel geschikte vervangers. Anders waren we vorige week ook niet met een selectie van 21 maar 23 spelers begonnen", aldus de bondscoach.

Vorige week vielen, in de voorbereiding op Estland, al Rafael van der Vaart en Georginio Wijnaldum af. Toen riep Van Gaal in de personen van Wesley Sneijder en Adam Maher nog wel vervangers op. Voor Martins Indi gaat waarschijnlijk Ron Vlaar spelen.

Oranje kan zich, ondanks de 2-2 tegen Estland van vrijdag, dinsdag alsnog plaatsen voor het WK in Brazilië. Roemenïe moet dan punten morsen tegen Turkije en Nederland zelf moet Andorra verslaan.