FOK!filmblik: The Born Losers (1967)

Op 18 augustus 1967 verscheen de bikerfilm The Born Losers voor het eerst in de bioscopen. The Born Losers was de eerste film in de reeks van Billy Jack-films.

Tom Laughlin leurde al sinds 1954 met het verhaal dat eigenlijk het beste kan worden bekeken als een aanklacht tegen de discriminatie van de Indiaanse bevolking in Noord-Amerika. Rond 1967 waren films met motorbendes erg populair en zo zag Laughlin een kans om zijn verhaal alsnog te verwerken in een film. Het verhaal van The Born Losers was gebaseerd op een gebeurtenis uit 1964, toen leden van een Hells Angels bende werden opgepakt voor de verkrachting van een vijftal tienermeisjes in Monterey in Californië.

Raad de film 1
Kitten on wheels, with her bike, her boots and her bikini!

The Born Losers werd opgenomen in drie weken met een budget van slechts 160.000 dollar. Om kosten te besparen maakte men voor de stunt met een motorfiets (die in een vijver terechtkomt) gebruik van een fragment uit de film The Ghost in the Invisible Bikini. Uiteindelijk zou American International Pictures nog zo'n 300.000 dollar bijleggen om de film af te krijgen. Toen in 1974 de vervolgfilm The Trial of Billy Jack verscheen, kwamen ook The Born Losers en Billy Jack (1971) opnieuw in roulatie. In feite kan de film het beste worden bekeken als een soort van moderne western waarin de paarden zijn vervangen door zware motoren.


An innocent girl is first prize in the dirtiest game ever played!

The Born Losers was in 1967 meteen een groot succes en zou meer dan 2 miljoen dollar binnen weten te harken.