School Almere blijft bezet

De bezetting van de International School in Almere gaat vrijdagavond toch door. Scholieren en ouders zijn van plan er de nacht door te brengen. Dat bevestigt schoolhoofd Rynette de Villiers vrijdagavond. Zij liet eerder nog weten dat de bezetting ten einde was.

De ouders en leerlingen protesteren sinds vrijdagochtend tegen de plotselinge sluiting van de school. De school moet dicht vanwege problemen met de onderwijslicentie. Voor een nieuwe licentie zijn aanpassingen nodig binnen de school maar het financiële risico is te groot om die door te voeren.

Een woordvoerder van de school laat weten dat het schoolhoofd niet blij is met de bezetting. "Maar het is mogelijk dat ze voor een nachtje toestemt", aldus de zegsman. De Villiers was voor overig commentaar niet bereikbaar. Volgens Omroep Flevoland zijn tientallen leerlingen van plan in het gebouw te overnachten.

Eerder overleg tussen de school, de gemeente en een ambtenaar van het ministerie van Onderwijs vrijdag leverde niets op. Begin komende week volgt een nieuw gesprek.