Dorsvloer Vol Confetti wordt verfilmd

De Nederlandse psychologische roman Dorsvloer Vol Confetti van Franca Treur wordt verfilmd. De opnames vinden in juli en augustus plaats in Zeeland, laat de producent vrijdag weten. De Noors-Nederlandse regisseuse Tallulah Schwab, bekend van de korte films Nachttrein, Blindganger en Mimoun, maakt met deze film haar speelfilmdebuut.

Het scenario, bewerkt door Chris Westendorp, vertelt over Katelijne, die tussen zes broers opgroeit in een streng gelovig gezin in Zeeland. Ze heeft moeite zich staande te houden in de mannenwereld en zoekt steeds meer haar toevlucht in haar rijke fantasie. Het boek is fictief maar bevat autobiografische elementen.

Treur maakte met Dorsvloer Vol Confetti in 2009 haar schrijversdebuut, dat direct een groot succes werd. Het boek kreeg positieve kritieken, won in 2010 de Selexyx Debuutprijs en was een bestseller met honderdduizend verkochte exemplaren binnen een jaar.

Tot de cast behoren Hendrikje Nieuwerf, Suzan Boogaerdt, Tom van Kessel, Marie Louise Stheins en Mees Groot. De film verschijnt volgend jaar in de bioscoop.

Boek - Dorsvloer vol confetti