FOK!filmtips van de dag: The Devil's Advocate

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Als CIA-officier heeft Evelyn Salt, gespeeld door Angelina Jolie, beloofd haar land te dienen en te eren. Haar loyaliteit wordt echter getoetst wanneer een overloper haar ervan beschuldigt een Russische spionne te zijn. Salt vlucht. Ze gebruikt haar jaren ervaring bij de CIA om een arrestatie te voorkomen. Salt's pogingen om haar onschuld te bewijzen, leiden alleen maar tot twijfel over haar motieven, terwijl het onderzoek naar haar ware identiteit doorgaat. Één vraag duikt steeds op: Wie is Salt? Salt is te zien om 20.00 uur op RTL5.

In dit laatste hoofdstuk uit de Matrix-trilogie, leidt de lange strijd die de rebellen voor hun vrijheid voeren, tot een laatste explosieve veldslag. Terwijl het leger van de machines de totale vernietiging van Zion nastreeft, maken haar burgers zich op voor een agressieve verdediging. Maar kunnen ze de meedogenloze zwerm Sentinels lang genoeg van zich afhouden om Neo de kans te geven zijn krachten volledig te benutten en de oorlog te beëindigen? Revolutions is te zien om 22.00 uur op Veronica.

De succesvolle advocaat Kevin Lomax, vertolkt door, Keanu Reeves, wordt gevraagd bij een bekend advocaten kantoor te komen werken. Hij gaat op het aantrekkelijke aanbod in en Kevin en zijn vrouw maken kennis met de oprichter John Milton. Al snel is Kevin volledig opgenomen in het zeer decadente leven en maakt hij zijn reputatie als genadeloze advocaat meer dan waar. Maar welke prijs moet er betaald worden voor dit succes, als er angstaanjagende dingen gebeuren en zijn vrouw Mary Ann langzamerhand waanzinnig wordt? Kevins hemel op aarde is geëindigd. Hij is op weg naar de hel. En aan de poort staat John Milton om hem te verwelkomen.

In deze bovennatuurlijke thriller uit 1997 speelt Oscarwinnaar Al Pacino de duivel en had Charlize Theron haar doorbraakrol als Mary Ann. The Devil’s Advocate is te zien om 22.00 uur op NET5.

Italië, de jaren ‘90. Het land wordt opgeschrikt door een serie terreurdaden gepleegd door de maffia en politieke opponenten. Ministers worden ontvoerd, belangrijke industriëlen verdwijnen en worden dood teruggevonden. Te midden van al deze terreur staat één man, die onaantastbaar lijkt: de politicus Giulio Andreotti, een rol van Toni Servillo, één van de belangrijkste en machtigste Italiaanse politici van na de Tweede Wereldoorlog. Of we hem nu zien op officiële feesten, in overleg met zijn ministers, in gesprek met journalisten of privé met zijn vrouw, de man en zijn daden zijn ondoorgrondelijk.

Toni Servillo, bekend van Gomorra en Le conseguenze dell'amore. Hij mocht voor zijn rol diverse prijzen in ontvangst nemen en de politieke thriller won in Cannes de Juryprijs. Il Divo is te zien om 23.25 uur op CANVAS.

Mr. Bean’s Holiday, Madagascar, The Joneses, Revenge of the Nerds III: The Next Generation, Saturday Night Fever, Charlie’s Angels, A Serious Man, Revenge of the Nerds IV: Nerds in Love, Skeletons, No Strings Attached en Pay It Forward zijn ook te zien op de televisie vanavond.