Helikopter en F-16 ingezet bij zoektocht broertjes

Bij het zoeken naar de broertjes uit Zeist heeft de politie zaterdagnacht een helikopter ingezet boven het gebied tussen Rhenen en Doorn. Zondag wordt naast de helikopter ook een F-16 ingezet, meldt de politie.

De helikopter en de F-16 hebben specialistische apparatuur waarmee afwijkingen in het landschap kunnen worden waargenomen. Een F-16 uitgerust met warmtecamera's kan door de grond warmtebronnen zien. Wanneer lichamen worden begraven zou dit in principe na een week zichtbaar moeten zijn met een warmtecamera, omdat een lichaam dan begint te ontbinden.

Voor het gebied tussen Rhenen en Doorn is gekozen omdat veel tips over de zaak hierover gaan. Eerder zette de politie nog geen luchtvaartuigen in omdat het gebied waar gezocht zou kunnen worden toen nog te groot was.

Verder is op camerabeelden van een winkel in Rhenen de auto van de vader te zien. Dat geeft een voertuigdeskundige volgens de politie aan. Het beeld is op de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 mei om 01.44 uur genomen op de Herenstraat. De vader reed richting Leersum. De waarneming is volgens de politie in lijn met de waarneming van de auto twee minuten eerder bij de Rijnbrug.

De politie laat ook weten op zoek te zijn naar drie oranje spanbanden en een groene zaklamp. Bij het lichaam van de vader in het Doornse Gat werd een spanband gevonden. Hij kocht half april twee sets van twee spanbanden samen met andere artikelen bij een bouwmarkt in Vleuterweide. De andere artikelen zijn terecht, behalve drie spanbanden en de zaklamp.

Ook kleding van de jongens zelf wordt nog vermist. Dat concludeert de politie uit een inventarisatie van de kleding die de jongens aan hadden toen ze voor het laatst werden gezien en de kleding die in de auto van de vader werd gevonden.