Korte film Verhoeven verkocht aan VS

Het drama Steekspel, de nieuwste film van Paul Verhoeven, is verkocht aan de Verenigde Staten. De film verschijnt in beperkte omloop in New York en Los Angeles. Over een bioscoopgang van Steekspel, waaraan het publiek meeschreef, in onder meer San Francisco, Seattle, Chicago en Austin wordt nog onderhandeld. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety donderdag.

De vijftig minuten durende film, die in de VS wordt uitgebracht als Tricked, begon als een scenario van drie minuten van Kim van Kooten. Daarna mocht het publiek verder schrijven. Uit alle inzendingen koos Verhoeven samen met scenarist Robert Alberdingk Thijm de beste bijdragen.

De korte film vertelt over een vastgoedmagnaat, een rol van Peter Blok, van wie de vijftigste verjaardag tot grote ergernis van zijn vrouw, gespeeld door Ricky Koole, wordt verstoord door twee minnaressen. Steekspel draait sinds vorige week donderdag in de Nederlandse bioscopen.

De film dingt mee naar een Digital Emmy Award in de categorie digitaal programma, non-fictie. De prijs wordt maandag uitgereikt.


Paul Verhoevens Steekspel verkocht aan VS (Foto: Novum)