Teaser voor Vin Diesels Riddick

Naast de Fast and the Furious is Vin Diesel in nog een franchise de absolute bad-ass, het gaat om Riddick en een teaser voor deel 3 in de serie is onlangs vrijgegeven om ons weer flink bang te maken voor het donker.

Vin Diesel's exquisiete voorkeuren voor sciencefiction-fantasie (ook wel space opera) kwamen goed naar voren in deel twee, The Chronicles of Riddick. Waarin het karakter en het achtergrondverhaal van Riddick, ruimte-rotzak-extraordinaire, werd uitgediept. Was het eerste deel, Pitch Black, in essentie niet meer dan een monsterfilm in de ruimte, The Chronicles of Riddick ging voor grootser en dramatischer met verschillende koninkrijken op evenzoveel planeten die enorm met elkaar in de clinch lagen. Voor het derde deel is besloten toch weer meer naar de basis toe te werken. De focus ligt weer op afschuwelijke verschijningen die je kapot scheuren in het donker.

Pitch Black zette Vin Diesel als karakter-acteur (van een bepaalde niche dan toch) op de kaart. De eerstvolgende film was The Fast and The Furious en de rest is geschiedenis. De kracht van het ontluikende internet als sociaal medium heeft ervoor gezorgd dat Pitch Black een succes werd. Oorspronkelijk was het plan om de film direct op dvd uit te brengen. Door de samenwerking van enkele fanatieke internet-critici met een voorliefde voor duistere sciencefiction (praktisch elke criticus) kreeg de film in Amerika uiteindelijk toch een kleine bioscooprelease, en sindsdien is ex-uitsmijter en enthousiast Dungeons & Dragons adept Vin Diesel uitgegroeid tot actiester.

In de teaser worden onze zintuigen weer op scherp gezet door Riddicks zware bariton: "You're not afraid of the dark, are you?"