iPad-dief gesnapt door foto's

Zakenman Allen Engstram doet een poging om zijn gestolen iPad terug te krijgen door foto's van de dader te publiceren. De dader is zelf zo vriendelijk deze foto's aan te leveren.

De dief had foto's van zichzelf gemaakt en deze automatisch laten synchroniseren met de rest van de apparaten van Engstram. Na een vlucht van Phoenix naar Denver was de zakenman al bang zijn iPad nooit meer terug te zien. Totdat zijn zoon Mason opeens vreemde foto's op zijn iPhone kreeg. "Hij vroeg aan zijn moeder wie dat was. En uiteraard had moeders geen flauw idee", zo verklaart Engstram. "Op een gegeven moment hadden we door wat daar aan de hand was: dat is de persoon die mijn iPad heeft."

Hij bedacht dat de foto's worden gesynchroniseerd tussen alle apparaten van Apple binnen de familie. Deze laten nu een spoor van bewijs achter. Nu probeert Engstram met behulp van de sociale media zijn iPad te terug te krijgen. "Ik heb er geen problemen mee om dit op Facebook te zetten, want ik vind het wel grappig en blijkbaar vinden anderen dit ook. En de kans bestaat dat iemand diegene kent", zegt Engstram. "En ik wil mijn iPad terug."