FOK!filmtips van de dag: Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

FOK!kers met kinderen of een voorliefde voor oude (Hollywood)rotten moeten opletten. Om 14.05 uur vanmiddag is de komische familiefilm Secondhand Lions op Één te bekijken.

De film is geschreven en geregisseerd door Tim McCanlies, die eerder het script schreef van The Iron Giant. Het speelt zich af in de vroege jaren zestig en gaat over een verlegen jongen, gespeeld door Haley Joel Osment, die helemaal opbloeit wanneer hij bij zijn oudooms in Texas verblijft. De eigenaardige en excentrieke ooms worden briljant vertolkt door de twee oude rotten Robert Duvall en Michael Caine.

De 14-jarige Walter moet de zomer doorbrengen in Texas bij zijn twee ooms, Garth en Hub. Walter valt echter in de ene verbazing na de andere wanneer zijn oudooms hem verhalen vertellen over hun belevenissen in Noord-Afrika. De twee mannen hebben daar in een land gewoond met mooie prinsessen, gouden bergen en rijke sjeiks. Of deze verhalen waar zijn maakt Walter niet uit. Hij voelt zich heel erg thuis bij zijn 'nieuwe' familie. Ook de twee oude mannen zijn bijgedraaid en inmiddels erg blij met het gezelschap van Walter. Dan komt Walters moeder weer terug om hem op te halen…

A Thousand Years of Good Prayers is een romantische drama van regisseur Wayne Wang. Meneer Shi is een gepensioneerde weduwnaar uit Beijing. Wanneer hij te horen krijgt dat zijn enige dochter Yilan gaat scheiden, besluit hij haar op te zoeken in Amerika om haar bij te staan in deze moeilijke periode. Yilan zit echter helemaal niet te wachten op zijn hulp. Meneer Shi probeert de reden van de scheiding te achterhalen, maar zijn dochter is opvallend terughoudend en wil er niet over praten. In het park vindt hij een luisterend oor bij een dame uit Iran. Om 16.27 uur op CANVAS.

Kapitein Marko Ramius, in de persoon van Sean Connery, is schipper van de Russische onderzeeboot The Red October. De Amerikaanse regering denkt dat Ramius Amerika wil aanvallen. CIA-analist Jack Ryan, vertolkt door Alec Baldwin, heeft echter een ander idee. Hij denkt dat Ramius van plan is over te lopen, maar hij heeft maar een paar uur om hem te vinden en dat te bewijzen. De CIA is niet de enige organisatie die op zoek is naar Ramius, hij wordt ook gezocht door de Russische marine en luchtmacht. De jacht is geopend. The Hunt for Red October begint om 20.00 uur op RTL7.

De twee hoofdrolspelers van Anchorman: The Legend of Ron Burgundy zijn bekend geworden door hun optredens in komedieseries. Will Ferrell speelde van 1995 tot 2002 in de televisieshow Saturday Night Live en Christina Applegate speelde tien jaar lang de rol van Kelly Bundy in de serie Married... with Children. Ook de regisseur van de film, Adam McKay, heeft een verleden bij SNL. Samen met Ferrell schreef hij het verhaal van Anchorman.

In de jaren '70 is Ron Burgundy een zeer populaire nieuwslezer in de Amerikaanse stad San Diego. Zijn nieuwste collega, de feministische Veronica Corningstone, is een ambitieuze presentatrice die snel hogerop wil komen. Ron laat haar in eerste instantie begaan, maar al snel komt daar verandering in. Veronica wil namelijk meer dan luchtige mode- en kookprogramma's presenteren. Ze besluit het nieuws te presenteren. De onaantastbare Ron zit echter niet te wachten op concurrentie. Als blijkt dat niets of niemand haar van gedachten kan veranderen is het oorlog tussen Ron en Veronica. Om 23.40 uur op NET5.

Je kan ook kiezen voor één van deze films Vader met Vier Kinderen: Terug naar de Natuur, Jungle 2 Jungle, 20 Leugens, 4 Ouders en een Scharrelei, The Other Guys, The Island, Butterfly on a Wheel, Niñas Mal (Charm School), Shoot ‘Em Up, Africa United, K-19: The Widowmaker, Malos Hábitos (Bad Habits), Shi (Poetry) en Badlands.