Langdurig tikkertje wordt film

Al 23 jaar spelen een groep vrienden uit Washington het spel tikkertje. Elk jaar in februari mogen ze elkaar tikken en degene die aan het eind van de maand 'hem' is, blijft dat voor de rest van het jaar. De deelnemers doen alles om maar niet te verliezen, waaronder het hele land doorkruisen om iemand te tikken. Inmiddels hebben de zogenaamde Tag Brothers de rechten verkocht aan producer Todd Garner.

Begin dit jaar is het verhaal al opgepakt door Wall Street Journal middels een groot artikel. Hierin wordt ook vermeld dat de vrienden steeds creatiever worden om elkaar te tikken. Waaronder het binnenstormen van een slaapkamer midden in de nacht. De vrouw van deelnemer Dennehy schreeuwde nog: "Ren Brian, ren!" Maar tevergeefs en werd getikt door Konesky.

Op dit moment is Konesky ook de tikker en is het spel alweer twee weken op gang. Konesky reageert: "Ik houd ervan om mensen te tikken die het al heel lang niet zijn geweest. Bijvoorbeeld priester Raftis, die moeilijker te pakken is nu hij verhuisd is naar Montana. Maar hij schijnt op zondag het makkelijkst te tikken zijn." Priester Raftis vervolgt: "Zodra ik uit mijn woning stap, houd ik mijn aandacht erbij. Ik moet voorzichtig zijn."

Producer Todd Garner werkte afgelopen jaren vaak samen met acteurs Adam Sandler en Kevin James uit Jack and Jill, Zookeeper en Here Comes The Boom. Grote kans ook dat (één van) beiden in de film te zien zullen zijn. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt.