Weer geen Ronde van Hangzhou

De Ronde van Hangzhou gaat voor het tweede jaar op rij niet door. Dat meldt de UCI donderdag nadat organisator Global Cycling Promotion (GCP) had besloten de Chinese koers van de kalender te halen. GCP meldde dat donderdag tijdens een vergadering van de Professional Cycling Council. De Ronde van Hangzhou zou van 9 tot en met 13 oktober verreden worden.

De Ronde van Hangzhou stond vorig jaar voor het eerst op het programma. Toen ging de race echter niet door omdat de organisatie niet op tijd klaar was met de voorbereidingen. Nu beseft het aan de UCI gelieerde GCP dat het niveau niet op korte termijn naar Worldtour-niveau kon worden getild, zoals vereist. Het project is daarom stopgezet.

De Ronde van Beijing wordt vervroegd door het wegvallen van de Ronde van Hangzhou. De rittenkoers in de Chinese hoofdstad stond dit jaar van 16 tot en met 20 oktober op de kalender. Dat is nu met vijf dagen eerder.

De PCC keurde op de vergadering ook een project goed om Worldtour-koersen aantrekkelijker te maken. Bij twee races mogen teams maar met zes renners aan de start verschijnen en worden bonuspunten uitgedeeld op basis van tussensprints. Bij welke twee races de proef wordt uitgevoerd wordt in de komende dagen bekendgemaakt.