'Rutten wil af van Menzo'

Fred Rutten wil volgens De Telegraaf af van zijn assistent Stanley Menzo. De assistent wordt als overbodig beschouwd door de hoofdtrainer.

Met Menzo, de Spanjaard Albert Capellas en Patrick Greveraars heeft Rutten drie assistent-trainers. Dat is er een te veel. Rutten wil derhalve dat Menzo wordt teruggezet naar het tweede elftal. De clubleiding van Vitesse heeft hier vooralsnog geen gehoor aan gegeven.

Afgelopen zondag was Menzo nog hoofdverantwoordelijke voor Vitesse tegen NEC, bij afwezigheid van Rutten. De trainer meldde zich ziek na de 4-0 nederlaag tegen Ajax in de KNVB Beker en tevens het sluiten van de transfermarkt, waarin Vitesse geen versterking

Vitesse wil hoe dan ook graag door met Rutten. "Fred is onze man”, zegt Vitesse-directeur Erwin Kasakowski tegenover De Telegraaf. "Wij hebben Fred Rutten naar Vitesse gehaald, omdat we vonden dat hij de kwaliteit had om spelers beter te maken", aldus Kasakowski. "Hij is vol overgave aan zijn werk bij Vitesse begonnen en we willen dat hij dat werk voortzet. Er is wat ons betreft niets veranderd aan de situatie."