Sneijder wil snel Turks leren

Wesley Sneijder heeft met open mond toegekeken toen duizenden fans van Galatasaray hem opwachtten bij zijn aankomst in Istanbul. De middenvelder landde iets voor 15:00 op de Atatürk luchthaven in Istanbul.

Bij zijn aankomst waren duizenden fans van Galatasaray aanwezig, die Sneijder op een warm welkom trakteerden. "Dit is echt geweldig", waren de eerste woorden van Sneijder toen hij uit het vliegtuig stapte. "Het is echt iets om heel trots op te zijn", vervolgde de speler tegen diverse Turkse media.

"Dit kan ook echt alleen hier en ik ben heel erg blij dat ik bij Galatasaray ga spelen. Mijn honger om weer op het veld te staan is groot en ik kijk er echt naar uit. Ik heb al even kort met de trainer Fatih Terim gesproken in het Italiaans, maar zal zo snel mogelijk Turks gaan leren."

Met de overgang is ongeveer zevenhalf miljoen euro gemoeid. Sneijder ondergaat maandagmiddag een medische keuring, waarna hij een contract tot 2016 zal tekenen bij de Turkse koploper. Sneijder gaat in het team van trainer Fatih Terim met rugnummer 14 spelen.