Joss Whedon over Avengers 2

Joss Whedon, regisseur van The Avengers heeft in een interview met MTV een tipje van de sluier opgelicht over zijn plannen voor de opvolger van het grootste kassucces van 2012. Daarnaast heeft hij gepraat over zijn rol van opzichter in het hele Marvel Phase 2-project.

"Je moet dieper gaan, niet groter," is Whedons plan voor The Avengers 2. "Deze mensen hebben elkaar nu ontmoet, dus daar hoef je niet zoveel meer mee. En met dieper bedoel ik: met een scalpel. het moet pijn doen," aldus de regisseur die bekend staat om zijn bereidwilligheid ook centrale karakters te laten sterven als dat voor het verhaal zo uitkomt. Dus wie het loodje gaat leggen?

Whedon overziet heel het Phase 2-project van Marvel, wat inhoudt dat hij zich bemoeit met alle films van de individuele Avengers, om de continuïteit te bewaken. "Ik lees de scripts en voorzie ze van opmerkingen, en krijg ook scenes te zien. Ik probeer nuttig maar niet overheersend te zijn. Maar ik maak van alle films deel uit. Het is echt een droombaan."

En dan is daar nog de tv-serie S.H.I.E.L.D., over de mysterieuze organisatie geleid door Nick Fury, waarvan Whedon bezig is met een pilot. "Het gaat over de omringende mensen, niet de superhelden. Het hele punt van de serie wordt dat de perifere mensen er toe doen. Er zullen wel personages met krachten zijn en er is genoeg sciencefictionactie en special effects, maar het zal veel meer op de gewone mensen focussen. Dat is wat me in de serie aantrekt." 

Op The Avengers 2 zullen we nog een paar moeten wachten. Die komt in 2015. Dit jaar worden wel een nieuwe Iron man en Thor verwacht. Captain America zal in 2014 nog een nieuwe eigen film krijgen.

'Smell the fart-acting' op zijn best
'Smell the fart-acting' op zijn best