Jodie Foster uit de kast bij Golden Globes

Jodie Foster heeft tijdens de uitreiking van de Golden Globes uitgesproken een lesbienne te zijn. De actrice werd in Los Angeles geëerd met een Cecil B. Demille Award voor haar oeuvre. Officieus was al jaren bekend dat de actrice op vrouwen valt, maar Foster heeft dat zelf nooit uitgesproken.

'Ik heb een belangrijk mededeling vanavond', zei de 50-jarige Foster tijdens haar dankwoord. 'Ik ben single', grapte ze in eerste instantie. 'Ik ben duizend jaar geleden al uit de kast gekomen', ging Foster verder. 'Maar tegenwoordig moeten beroemdheden ieder detail uit hun leven begeleiden met een persconferentie, een geurtje en een reality-serie'.  

De actrice zei haar privéleven erg belangrijk te vinden. 'Als je als jong kind al ster wordt, dan zul je ook privacy waarderen. Ik heb alles gegeven sinds ik drie jaar oud ben', aldus de Amerikaanse actrice die op zeer jonge leeftijd begon in Hollywood. 'Dat is wat tegenwoordig reality-series zijn'.

Foster werd op haar veertiende voor het eerst genomineerd voor een Oscar voor haar rol in Taxi Driver. De actrice won de prijs in 1989 voor haar rol in het drama The Accused. Foster kreeg zondagnacht de Cecil B. Demille Award voor haar oeuvre uit handen van Robert Downey Jr.


Jody Foster komt uit de kast