Jansen Steur toonde verklaring uit 2006

Ernst Jansen Steur kon in Duitsland aan de slag gaan nadat hij een door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) afgegeven verklaring uit 2006 had laten zien. Dat bevestigt een woordvoerder van de IGZ woensdag. De verklaring werd in 2009 vernietigd.

De omstreden neuroloog werkte in meerdere Duitse klinieken. De kliniek in Heilbronn waar Jansen Steur sinds 2011 werkte, stelde maandag dat de neuroloog over de juiste papieren beschikte om aan de slag te gaan in Duitsland. Hij toonde een verklaring die de inspectie in 2006 afgaf. In 2009 werd die verklaring echter vernietigd en moest Jansen Steur zich onder druk van de IGZ laten uitschrijven uit het artsenregister.

Jansen Steur werd vorige week ontslagen toen het ziekenhuis in Heilbronn van zijn reputatie hoorde. Het Openbaar Ministerie in Duitsland start een vooronderzoek naar een ingreep van Jansen Steur waarbij hij in de fout zou zijn gegaan.

De arts wordt in Nederland vervolgd omdat hij in het Medisch Spectrum Twente jarenlang opzettelijk verkeerde diagnoses van ziektes als alzheimer en parkinson stelde. Ook werden mogelijk onnodig hersenoperaties uitgevoerd als gevolg van zijn diagnoses.