FOK! wat een weer...Tijdelijk zachter

Goedemorgen! Gisteravond kwam het vooral in het binnenland nog tot winterse neerslag en op veel plaatsen was er sprake van ijzelvorming. De komende 2 dagen verwacht ik geen problemen meer voor wat de gladheid betreft. Ná morgen zullen de temperaturen weer duidelijk gaan zakken en gaat het in de nachten weer vriezen.

De afgelopen nacht liepen de temperaturen in het hele land op tot boven het vriespunt. Ook in het oosten zal het vanochtend al rond de 2 of 3 graden zijn. Een groot deel van de dag is er veel bewolking aanwezig en valt er af en toe regen of motregen. Later op de dag klaart het vooral in het noorden wat op. De zachte lucht zal vooral aan de kust goed merkbaar zijn, want daar kan het zelfs 7 tot 8 graden gaan worden. Ook de wind uit een westelijke richting neemt flink toe en aan zee kan deze aantrekken tot stormachtig waarbij er ook kans is op flinke windstoten.

Na morgen gaat het dus weer kouder worden en kunnen bruggen en viaducten in de nacht en vroege ochtend weer glad gaan worden. Het zal overwegend droog blijven, maar een enkele winterse bui is niet uitgesloten. Overdag is het ongeveer 4 graden aan de kust en rond het vriespunt in het binnenland.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Hond in de sneeuwDe eerste sneeuw voor Golden Retriever Sam. Valek maakte deze schattige foto.

Boswandeling
TechXP maakte een boswandeling in een zeer winters landschap. Met name de zon gaf hier nog een prachtig effect aan.