'Sauna verhelpt autisme'

Jenny McCarthy, part-time activiste en full-time milf, wordt door velen gezien als een autoriteit op het gebied van autisme. Met haar organisatie Generation Recovery wil ze zoveel mogelijk mensen genezen van autisme. Zo verscheen ze bij Oprah om mensen te waarschuwen dat autisme door vaccinaties wordt veroorzaakt. Als reactie daarop zijn al vele ouders gestopt met het laten vaccineren van hun kinderen.

Nu heeft Jenny, met behulp van haar organisatie Generation Rescue, opnieuw een grote stap richting het uitbannen van autisme gedaan. Na bestudering van wetenschappelijke literatuur zijn ze namelijk tot de conclusie gekomen dat sauna's autisme kunnen verhelpen. De patiëntjes zweten de gifstoffen die de aandoening veroorzaken gewoon uit! Voor deze conclusie steunen ze, naast op een drietal wetenschappelijke artikelen, ook op het werk van een wereldberoemde Nederlandse arts.

FOK!kers die al een woedende mail naar de Nederlandse wetenschapper aan het typen zijn, moeten weten dat dat weinig zin heeft. De beste man, Herman Boerhaave, is namelijk al meer dan 250 jaar dood. Daarnaast bestaat het boekwerk waarnaar Generation Rescue verwijst alleen in verhaaltjes. Nadere bestudering van het bewijsmateriaal wijst uit dat er meer stinkt. Zo wordt in geen enkele bron gerept over de relatie tussen sauna's en autisme.

Een blik op de sponsor van het 'onderzoek' heldert evenwel veel op: deze onzelfzuchtige geldschieter blijkt een bedrijf te zijn dat sauna's bouwt. De barmhartige Samaritaan, PLH Products, heeft zelfs al een kindersauna op de markt gebracht, om ook de allerjongsten geld uit de zak te kloppen te genezen!

Voor degenen die het nu nog niet door zouden hebben: dit is de zoveelste autisme-hoax. Jenny McCarthy en haar organisatie misleiden, soms met behulp van gewetenloze bedrijven, al lange tijd goedbedoelende maar naïeve ouders van autistische kinderen. Ze brengen met hun 'wetenschap' vele kinderen en volwassenen in financiële, sociale en fysieke problemen.

Want hoe leuk het ook moge zijn om mede-users uit te maken voor autist, autisme is nog steeds een echte aandoening die een zware wissel kan trekken op zowel degene met de aandoening als op zijn omgeving. Met de juiste behandeling kan het in de hand gehouden worden en zelfs een beetje verlicht worden, maar een geneesmethode is er nog niet. Wat kwakzalvers als McCarthy ook mogen beweren.