Matt Damon ziet nieuwe Bourne-film niet gebeuren

Matt Damon heeft er geen vertrouwen in dat hij ooit nog te zien zal zijn als geheim agent Jason Bourne. "Dat wordt heel moeilijk", zegt de acteur tegen de Amerikaanse filmsite Movieline.

De 41-jarige Damon heeft er nooit een geheim van gemaakt eigenlijk alleen te willen meewerken als Paul Greengrass de regie voert. Die ligt echter nog altijd overhoop met scenarist Tony Gilroy na de gespannen opnames van de derde film, The Bourne Ultimatum uit 2007.

Een andere complicatie is de onlangs verschenen film The Bourne Legacy, die tegelijkertijd met The Bourne Ultimatum plaatsvindt en waarin Jeremy Renner een soortgelijke agent als Jason Bourne speelt. Scènes uit 'Ultimatum' zijn zelfs in 'Legacy' gestopt, maar dan vanuit een andere hoek opgenomen.

"Dat betekent dat alles wat de makers hebben getoond ook waar is en dat we ons daar bij volgende films aan moeten houden", zegt Damon. "Dat maakt het ontzettend moeilijk. We kunnen niet simpelweg zeggen dat het allemaal een droom was, dat pikt het publiek nooit."


Matt Damon ziet nieuwe Bourne-film niet gebeuren (Foto: Novum)