Birgit Schuurman choqueert theaterpubliek

Birgit Schuurman laat haar publiek flink schrikken met de theatervoorstelling Het Grote Verlangen. Ze vertelt op het podium onder meer over vreemdgaan. "Ik heb alle liedjes van Ginuwine en R. Kelly op een hoop gegooid en de teksten een op een naar het Nederlands vertaald. Daardoor wordt het één grote pornografische aangelegenheid."

Volgens Birgit, wier show vanaf zaterdag in reprise gaat, weet haar publiek af en toe niet waar het moet kijken als de schuine teksten voorbijkomen. "Je ziet ze soms schuiven, zo van: oké, hoe gaat ze zich hieruit redden, want het wordt steeds heftiger", vertelt de zangeres en actrice voor de camera van Novum Nieuws. "En op een gegeven moment is het bam, black-out, en gaat we over naar een a-capellaversie van De Verzoening van Frank Boeijen."

De 35-jarige Schuurman, die vorig jaar zo'n twintig keer op de planken stond met Het Grote Verlangen, hoopt een carrière te kunnen opbouwen in de theaterwereld. "Nu gaan mensen naar mijn voorstellingen en zeggen ze: ik wist niet wat ik moest verwachten, maar het was prachtig. Ik hoop over een aantal jaren zo ver te zijn dat mensen weten wat ze kunnen verwachten en dus naar mijn voorstelling gaan", droomt Birgit. "Dus ik voel dat ik in een heel spannend beginstadium ben van mijn theatercarrière."