Bay regisseert Transformers 4: 'Geen reboot'

Nadat Michael Bay eerder aankondigde dat Transformers: Dark Of The Moon zijn laatste Transformers-film zou zijn, heeft de regisseur getekend voor een vierde deel van de robotreeks. De film is eerder omschreven als een reboot van de serie.

Bay sprak met The Huffington Post over deze ommezwaai en vertelde meteen dat de film verder gaat met het huidige verhaal in plaats van een reboot. "Ik dacht dat ik er klaar mee was", zei Bay. "Toen kwam de attractie [in Universal Studios Hollywood] en de rijen van tweeëneenhalf uur. En dan ga je denken 'Mijn God, iemand moet dit verder gaan doen.' Daarna ga je eens goed over jezelf nadenken. De studio zei dat ze de reeks nieuw leven wilden inblazen, dan kan er iemand voor zorgen dat het helemaal wordt verknalt, snap je?"

Dat het geen reboot gaat worden is duidelijk, maar hoe gaat het verhaal dan wel verder? "We hervatten de geschiedenis zoals we dit hebben achtergelaten of hoe we Chicago hebben achtergelaten. Vanaf hier gaan we verder." Transformers 4 komt op 27 juni 2014 in de bioscoop