Wilders sneert naar Sap

PVV-leider Geert Wilders heeft donderdag tijdens een Kamerdebat over de verkiezingsuitslag uitgehaald naar GroenLinks-fractievoorzitter Jolande Sap, die het in een speech op de uitslagenavond 'fantastisch nieuws' noemde dat de PVV flink had verloren.

"Leedvermaak siert een politicus niet, al helemaal niet als je zelf flink verloren hebt", zei Wilders, zonder Sap bij naam te noemen. Wilders wees erop dat PVV en GroenLinks beide hebben verloren. "Maar wij nemen ons verlies manmoedig. Tegenslag is het moment waarop je moet laten zien wat je waard bent."

Wilders memoreerde dat de PVV nog altijd de derde partij van Nederland is. Hij kondigde aan hard oppositie te gaan voeren tegen het paarse 'verstandshuwelijk' van VVD en PvdA. "Pim Fortuyn schreef ooit: paars moet flink op z'n lazer krijgen. Dat gaat nu gebeuren."

Sap kwam later in het debat terug op het verwijt van Wilders. "Het ging mij om het gedachtegoed van de PVV. Daarin staan wij tegenover elkaar", richtte Sap zich tot Wilders. Ze wenste de PVV en ook het CDA, dat eveneens verlies boekte, 'veel sterkte' met het verwerken van het verlies.


Wilders haalt zijn gram bij Sap (Foto: Novum)