Arsenal wil Wenger langer binden

Arsenal wil ook de komende jaren gebruik gaan maken van de diensten van manager Arsène Wenger. De 62-jarige Fransman heeft de ploeg al sinds 1996 onder zijn hoede en is ondanks een gebrek aan prijzen van plan de samenwerking te verlengen.

De algemeen directeur van Arsenal, Ivan Gazidis, sprak met de Daily Mirror over de coach die nog een tweejarige verbintenis heeft. "Wenger zit in ons DNA. Bovendien is hij nog hartstikke fit. We zijn vol vertrouwen over de koers die de club vaart en we hopen en geloven dat Arsène ons vooruit zal blijven helpen."

Toch zwol afgelopen periode de kritiek op, omdat de prijzenkast de laatste jaren niet aangevuld wordt en topspelers als Robin van Persie en Alex Song van de hand werden gedaan. "We worden beschuldigd van een gebrek aan ambitie. Men zegt dat Arsenal al genoegen neemt met een plek in de Engelse top vier. Dat is totale onzin. Dit is de meest ambitieuze club die ik ken." Daarom wil Arsenal ook graag met Wenger verder die in de boeken staat als de meest succesvolle coach van de club na de Tweede Wereldoorlog.

Arsenal wil aan de speelwijze van het team in ieder geval niets wijzigen. "We zijn trots op ons type spel. We proberen te winnen op een stijlvolle manier. Ik weet dat dit de laatste jaren niet veel heeft opgeleverd, maar we zijn erg optimistisch over het huidige seizoen. Ondanks het gemis van een belangrijke speler als Robin van Persie."