Whedon druk bezig met The Avengers 2

Josh Whedon heeft het er maar druk mee. Naast de creatieve ‘godfather’ voor Marvel Phase 2-projecten is Whedon zeer druk bezig met het vervolg op The Avengers.

Het werk aan het script is inmiddels begonnen, maar Whedon wil zeer weinig kwijt over de inhoud van het werk. "Het ontstaan van het team is geen vrolijk einde", zo zegt hij. "Is het slechts het ebgin van iets dat moeilijk en complex is, nu kan ik een stuk dieper graven. Misschien, tijdens dat graven, maak ik het gewoon nog lastiger. En dat vind ik erg leuk om te doen."

Hoe diep Whedon wil gaan laat hij nog niet kwijt, we zijn erg benieuwd naar het eindresultaat. Tot die tijd kunnen we het doen met Phase 2, een serie films van Marvel met wederom superhelden in de hoofdrollen. Wij kunnen in deze tweede fase Iron Man 3 (mei 2013), Thor: The Dark World (november 2013), Captain America: The Winter Soldier (april 2014), Guardians of the Galaxy (augustus 2014) en Ant-Man (release onbekend) verwachten. Whedon heeft er alle vertrouwen in dat de regisseurs deze films goed gaan neerzetten. "Zeer getalenteerde mensen schrijven en regisseren deze films, wat ik niet wil zijn is een luis in hun pels, dus niet dat ik binnen kom en zeg ‘Oh, maar ik heb de macht om dit te veranderen.’ Zo ben ik niet."

The Avengers 2 staat gepland voor een release op 1 mei 2015.