Guild Wars 2 goed van start in Nederland

Het online rollenspel Guild Wars 2 is deze week het best verkochte spel van Nederland. Dat blijkt uit gegevens van marktonderzoeksbureau GfK. Sinds dinsdag zijn wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren van het pc-spel verkocht. De online game weet onder meer de nieuwe actiegame Transformers: Fall of Cybertron achter zich te houden.

Woensdag maakte uitgever NCsoft nog bekend dat meer dan een miljoen gamers Guild Wars 2 speelde. Het online rollenspel is een concurrent voor World of Warcraft, maar vereist geen abonnementskosten.

De nummer een van vorige week, New Super Mario Bros 2 voor de Nintendo 3DS, staat deze week op de tweede plaats. Het avonturenspel Skylanders: Spyro's Adventure komt, nadat het eind vorig jaar op de markt kwam, opnieuw in de verkooptoptien terecht met een derde plek.

De grote gamereleases van augustus, de actiegame Sleeping Dogs en het actieavontuur Darksiders 2, vormen de middenmoot van de top tien. Mario Kart 7 en Super Mario 3D Land voor de Nintendo 3DS staan op de achtste en negende plaats.

De volledige verkooptoptien van week 35 ziet er als volgt uit:
01. Guild Wars 2 (pc)
02. New Super Mario Bros 2 (Nintendo 3DS)
03. Skylanders: Spyro's Adventure (Nintendo Wii)
04. Sleeping Dogs (PlayStation 3)
05. Darksiders 2 (PlayStation 3)
06. Darksiders 2 (Xbox 360)
07. Sleeping Dogs (Xbox 360)
08. Mario Kart 7 (Nintendo 3DS)
09. Super Mario 3D Land (Nintendo 3DS)
10. Transformers: Fall of Cybertron (PlayStation 3)


Guild Wars 2 goed van start in Nederland