Gemeente de boot in na redding FC Utrecht

De gemeente Utrecht houdt zeer waarschijnlijk een miljoenenstrop over aan een reddingsplan voor FC Utrecht. In 2003 stond de gemeente de club bij met een lening van 25 miljoen euro via bouwbedrijf Midreth, dat het nieuwe stadion bouwde. Door het faillissement van Midreth vorig jaar is deel van dat geld weg, bevestigt een woordvoerder van de gemeente na berichtgeving in De Telegraaf.

De hoogte van de strop wordt nog onderzocht. De krant noemt een bedrag van 13,8 miljoen euro, maar dat kan de gemeente niet bevestigen. "Er is nog een team van specialisten aan het kijken hoe groot het risico precies is."

Tegenover slechts de helft van de lening stonden zekerheden in de vorm van (delen van) het stadion. Uit stukken zou nu blijken dat de gemeente serieus rekening houdt met een tegenvaller voor de schatkist van 13,8 miljoen euro.

Bij het faillissement van Midreth werd al duidelijk dat de gemeente een probleem had. De gemeenteraad is voor de zomer vertrouwelijk ingelicht over de kwestie. Het college komt volgende week bijeen. Dan zal er opnieuw over de kwestie worden gesproken.