'Estelle loog over Badr door verliefdheid'

Estelle Cruijff heeft gelogen tegen de politie vanwege haar enorme liefde voor kickbox-badboy Badr Hari. Dat stelt de advocaat van de kickbokser vrijdag in De Telegraaf. "Wellicht dat de diepe verliefdheid bij haar invloed heeft gehad op wat ze bij de politie heeft gezegd", aldus Bénédicte Ficq.

Badr Hari wordt verdacht van poging tot doodslag tijdens het dancefeest Sensation in juli. Zijn vriendin Estelle, die twee maanden geleden bekendmaakte te gaan scheiden van Ruud Gullit, was aanwezig bij het feest en verklaarde aan de politie in eerste instantie dat Hari niets had gedaan.

Inmiddels heeft Hari bekend dat hij tijdens Sensation iemand ge-pimpsmacked heeft, door met de bovenkant van zijn platte hand een slag in het gezicht te geven. Daarna zouden anderen het slachtoffer verder voor hem hebben afgetuigd. "Estelle gaat binnenkort een nieuwe verklaring afleggen", vertelt Ficq. "Ze is bereid te vertellen wat ze heeft gezien."

Volgens de advocaat wordt Hari, die wordt verdacht van zes geweldsdelicten, positief beïnvloed door zijn nieuwe liefde. "Hij heeft zich niet voor niets op haar aandringen vrijwillig bij de politie gemeld. Hij is nu ook rustig, hij begrijpt waarom hij in de gevangenis zit."

Toch heeft de voormalige voetbalvrouw het niet makkelijk met haar gewelddadige vriend. Ficq vertelt dat Estelle Badr heel erg duidelijk heeft gemaakt dat hun relatie op het spel staat. "Nog één keer meer en dan is het over, heeft ze gezegd. Hari was met haar al een tijd bezig om een andere weg in te slaan."

Het blijft de vraag of Estelle's nieuwe verklaring op handige wijze overeen zal komen met Badr's versie, en of haar 'dreigement' ook maar enige indruk maakt op onze kalme vriend met losse handjes.