Kritisch over The Dark Knight Rises? Doodsbedreigingen

Een recensent van de Amerikaanse website Rotten Tomatoes heeft verschillende doodsbedreigingen gekregen na een kritische recensie over The Dark Knight Rises. Geen van de boze Batman-fans heeft de film al gezien, maar toch waren ze woedend over de mening van de filmcriticus.

Na de storm aan boze reacties en doodsbedreigingen heeft Matt Atchity, hoofdredacteur van Rotten Tomatoes, besloten dat het niet meer mogelijk is om te reageren op recensies. Het monitoren van alle reacties nam te veel tijd in beslag. Tegenover Associated Press (AP) zei Atchity: "Er is te veel haat, gebaseerd op deze reacties, over een film die veel mensen nog niet eens hebben gezien." Rotten Tomatoes heeft nog niet besloten of het reageren op  recensies op een later tijdstip wel weer mogelijk wordt. Na deze vervelende ervaring overweegt Atchity om anonieme reacties niet meer toe te laten op de website. Hij denkt onder meer aan een reactiesysteem via Facebook.

Overigens kregen al meer recensenten die kritisch zijn over The Dark Knight Rises te maken met boze fans. Christy Lemire van AP is ook online aangevallen op haar mening. Het persbureau zei hierover: "Christy geeft haar mening en daar kunnen mensen het eens of oneens mee zijn. Deze manier van reageren is heel vervelend."