Echtgenoot omgekomen miljardaire voor rechter

De echtgenoot van de omgekomen Amerikaanse miljardaire Eva Rausing moet woensdag in Londen voor de rechter verschijnen. Hans Kristian Rausing, erfgenaam van het miljardenfortuin van het verpakkingsconcern TetraPak, is aangeklaagd voor het verhinderen van de begrafenis van zijn vrouw.

Het lichaam van Eva Rausing (48) werd op 9 juli thuis aangetroffen toen de politie het huis doorzocht nadat haar man was opgepakt op verdenking van drugsbezit. Volgens Britse media lag het lichaam al enkele dagen in het huis van het paar. Rausing is aangeklaagd voor 'het verhinderen van een wettelijke en fatsoenlijke begrafenis van het lichaam van Eva Rausing op of voor' zijn arrestatie op 9 juli, aldus de Britse politie.

De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld. Hans Rausing (49) is na zijn arrestatie opgenomen voor medische behandeling.

De echtelieden staan bekend om hun drugsproblemen en zijn in het verleden met de politie in aanraking geweest wegens drugsbezit. Ze gaven echter ook miljoenen aan liefdadigheidsorganisaties die drugsverslaafden helpen. Ze redden daarmee duizenden levens, 'maar helaas niet haar eigen', zei Eva's vader, Tom Kemeny, in een verklaring.

"Dit maakt nog eens goed duidelijk dat de ziekte die verslaving is geen onderscheid maakt tussen sociale klasse of sekse", zei hij. Volgens Kemeny had zijn dochter haar drugsbehandeling in de Verenigde Staten onlangs onderbroken om naar Groot-Brittannië te gaan en haar man over te halen zich bij haar te voegen. "Helaas mocht het niet baten", aldus Kemeny.


Echtgenoot omgekomen miljardaire voor rechter (Foto: Novum)