Jeremy Renner in beeld voor American Bullshit

Jeremy Renner is in onderhandeling voor een hoofdrol in het drama American Bullshit. Ook Bradley Cooper is in gesprek over een rol en Amy Adams heeft al getekend. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Tot voor kort was Christian Bale nog verbonden aan het project. Nadat hij opstapte, werd besloten dat Cooper zijn rol kan overnemen. Renner is nu in beeld voor de rol die eerst voor Cooper was.

American Bullshit, dat overigens nog de voorlopige titel is, gaat over het Abscam-project van de FBI in de jaren zeventig en tachtig. Hierbij werden uiteindelijk onder meer een Amerikaanse senator en vijf leden van Huis van Afgevaardigden gearresteerd wegens corruptie.

De opnames van American Bullshit beginnen in februari onder regie van David O. Russell. Hij werkte eerder met Cooper aan de komedie Silver Linings Playbook, die vanaf 3 januari in de Nederlandse bioscopen draait. Wanneer American Bullshit in de bioscoop moet komen is nog onbekend.

Fans van Renner hoeven iets minder lang te wachten. De ster uit The Hurt Locker en The Avengers, is vanaf 6 september te zien als Aaron Cross in The Bourne Legacy.