Junkie XL maakt muziek voor superheldenfilms

Junkie XL heeft samen met Hans Zimmer de muziek voor de film The Dark Knight Rises gemaakt. "We zijn inmiddels aan het volgende project van dezelfde regisseur begonnen, de nieuwe Supermanfilm", onthult de dj dinsdag in de radio-uitzending van 3VOOR12.

"Met The Dark Knight Rises zijn we zeven, acht maanden bezig geweest", vertelt Junkie XL, die eigenlijk Tom Holkenborg heet. De dj werkt al vier jaar samen met de Hollywood-componist, die muziek schreef voor film als The Lion King en The Da Vinci Code. "Het begon met kleine dingen, maar de samenwerking werd steeds intenser."

Junkie XL werkte naast Batman aan films als Madagarscar III, Megamind, Kungfu Panda en Inception. Hoewel de dj The Dark Knight Rises al heeft gezien, kan hij niet wachten om hem in de bioscoop te bewonderen. "Ik wil hem heel graag kijken met mensen die hem nog niet hebben gezien. Dat is echt een kick." De film draait vanaf vrijdag in de bioscopen.

Holkenborg maakte naast de muziek in de film een remix over de slechterik in de The Dark Knight Rises. "Ik heb ook de remix Bombers Over Ibiza gemaakt", twitterde de dj dinsdag en zette daar een link bij. Junkie XL heeft vijf studioplaten uitgebracht en is onder meer bekend van zijn remix van het Elvis-nummer A Little Less Conversation.