George Michael heeft geheugenverlies na longontsteking

George Michael kan zich weinig herinneren van de tijd dat hij ziek was. De 49-jarige zanger lag eind vorig jaar een maand in een ziekenhuis in Wenen met een zware longontsteking, en heeft een gat in zijn geheugen van vijf weken.

Michael had last van een griepje toen hij zich ineens niet goed voelde, waarna hij op bed ging liggen. "Dat is het laatste wat ik me herinner", vertelt de zanger aan BBC's Radio 2, die vervolgens in het ziekenhuis werd opgenomen. Van de daarop volgende vijf weken weet hij niets meer. De zanger balanceerde naar eigen zeggen op het randje van de dood. "Ik moest na mijn ziekbed weer leren lopen", vertelt Michael. "Toen ik wakker werd voelde ik me een zwakke, oude man."

Michael moest door zijn ziekte veel concerten afzeggen. Hij begint in september met het inhalen van deze shows. Daarnaast voegde hij ook extra optredens toe aan zijn toer. Zo staat hij 14 september in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Ook gaat de Brit optreden tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in augustus in Londen. "Dat is het plan, ja. Ik ga een paar nummers zingen."