Paard Jamie Foxx in Django Unchained

Het paard van Jamie Foxx heeft een rol weten te bemachtigen in Django Unchained, zo meldt Total Film. Of het paard hier auditie voor heeft moeten doen is niet bekend.

“Ik zeg altijd dat grote projecten (zoals Django Unchained) parallel lopen aan je eigen leven.”, aldus Jamie Foxx die het paard, Cheeta, een half jaar geleden voor zijn verjaardag kreeg.

“Vervolgens liep ik Quentin Tarantino tegen het lijf, hij zei tegen me dat hij een western wil schieten waarop ik antwoordde dat ik een eigen paard heb. Het werd nog magischer toen ik aan het oefenen was op m’n paard en nu zit Cheeta gewoon in de film!”, aldus de enthousiaste paardenliefhebber.

Tarantino weet te vertellen dat het paard van Foxx een grote rol heeft in de film: “Zijn paard is een personage in de film, zijn naam is Tony en hij is een belangrijk personage.”

Django Unchained gaat over de slaaf Django (Foxx) die op een dag bevrijd wordt door de premiejager Dr. King Schultz (Christoph Waltz),. Samen gaan ze op zoek naar Django’s vrouw die in handen is van de kwaadaardige plantage-eigenaar Calvin Candie (Leonardo Di Caprio).

Als je benieuwd bent naar de acteerkunsten van Cheeta, dan kan je vanaf 28 februari je hart ophalen in de bioscoop.