Peter Morgan onderhandelt over film Hugh Hefner

De biografische film over Hugh Hefner wordt mogelijk geschreven door scenarioschrijver Peter Morgan. De film over het leven van de oprichter van Playboy wordt namens Warner Bros. geproduceerd door Jerry Weintraub.

Gisterenavond twitterde de 86-jarige Hefner: ,,Ik heb vandaag een goed gesprek gehad met scenarioschrijver Peter Morgan over een film over mijn leven." Morgan heeft ervaring met het schrijven van historische films, eerder schreef hij The Queen, Frost/Nixon en hij schreef mee aan The Last King of Scotland.

Oorspronkelijk zou de film over Hefner geproduceerd worden door Imagine Entertainment. Het zou gaan over hoe Hefner zijn blad in 1937 oprichtte en Playboy in de loop der jaren regelmatig gebruikte om voor minderheden op te komen. Zo publiceerde hij in 1955 een verhaal over heteromannen die vervolgd werden in een wereld waar homoseksualiteit de norm was. Na een storm van kritiek zei hij: ,,Als het verkeerd is om hetero's te vervolgen in homoseksuele maatschappij, dan is het andersom ook verkeerd." Imagine Entertainment kreeg de film over Hefner echter nooit rond, en in maart dit jaar nam Warner Bros. het project over. Zij strikten al snel producent Jerry Weintraub, vooral bekend van de Ocean's Eleven-films.   

Hugh Hefner