Filmfestival laat poesjes de hoofdrol spelen

Liefhebber van katten en toevallig nog geen vakantie gepland? Dan heeft FOK!film een goede suggestie voor je. Op 30 augustus aanstaande zal namelijk in het Walker Arts Center in Minneapolis het eerste internationale kattenvideo filmfestival plaatsvinden.

Filmpjes waarin een poes de hoofdrol speelt zijn al jaren ontzettend populair op het internet. Denk alleen maar eens aan YouTube waar we filmpjes kunnen vinden van pratende katten, beschaafd opgevoede poezen, natte poesjes en nog veel meer varianten van de door velen geliefde Felis catus. Katie Czarniecki Hill, initiatiefneemster van het Internet Cat Video Film Festival, vond het echter jammer dat veel van deze grappige filmpjes vaak in je eentje op een computerscherm bekeken worden en wil met het festival aantonen dat kattenliefhebbers ook best wel sociale mensen zijn, in tegenstelling tot wat dit onderzoek beweert.

Heb je een origineel kattenfilmpje op het internet zien staan en wil je dat nomineren voor het festival? Dat kun je doen door hier te klikken. Het nomineren van je favoriete poezenvideo kan tot en met 30 juli. Ook hondenliefhebbers zijn van harte welkom.


Dit festival is dus wel voor de poes.