Infinity Ward kreeg 493 miljoen dollar van Activision

Activision heeft sinds 2003 in totaal 493 miljoen dollar betaald aan Infinity Ward. Dit blijkt uit verhoren vóór het proces tussen de voormalige Infinity Ward-bestuurders West en Zampella en Activision. In het contract stond echter een nog hoger bedrag waaraan Activision niet heeft voldaan.

De 493 miljoen dollar bestond vooral uit bonussen voor de winst die de Call of Duty-reeks opleverde. Activision hanteerde drie categoriëen: studio, tech en IP. Onder de categorie studio vallen bonussen voor de Call of Duty-spellen die zijn gemaakt door Infinity Ward zelf. De studio kreeg daarnaast ook bonussen voor spellen die Infinity Wards technologie gebruikten zoals Call of Duty: Modern Warfare 2. Voor elk spel dat de naam Call of Duty gebruikt krijgt Infinity Ward ook een bonus.

Infinity Ward kreeg 354,66 miljoen dollar als studio-bonus, 62,56 miljoen dollar tech-bonus en 75,64 miljoen dollar IP-bonus. Op 1 juni begint de rechtszaak en dan wordt besloten of Activision nog eens één miljard dollar in bonussen moet betalen aan de 38 voormalige Infinity Ward-medewerkers, West en Zampella. Activision houdt vol dat het dit niet hoeft te betalen.