Activision poogde Infinity Ward te hacken

Activision probeerde vóór het ontslag van Jason West en Vince Zampella in 2010 de computers te hacken van Infinity Ward. Ook wilde ze toegang krijgen tot de e-mail en telefoons van West en Zampella. Dit werd 'Project Icebreaker' genoemd, zo blijkt uit documenten van de rechtszaak.

Thomas Fenady, destijds Director of IT van Activision, vertelde dat hij informatie over Jason en Vince moest opzoeken omdat Activision 'ziek werd van de ego van die gasten' en ze 'wilde dumpen'. Dit was een verzoek van George Rose, toen de Chief Legal Officer van Activision. Fenady hoefde zich volgens Rose geen zorgen te maken: Bobby Kotick zou hem wel helpen als er wat zou gebeuren. Wel moest Rose ervoor zorgen dat hij niet gepakt werd tijdens het opsporen van informatie.

Het lukte Fenady zelf niet. Hij probeerde Microsoft over te halen om hem te helpen, maar Microsoft wilde niets doen zolang er geen bindende aanwijzing van een rechter was. Vervolgens sprak Fenady met het beveiligingsbedrijf InGuardians, maar die voelde zich 'niet comfortabel' met de 'legale problemen'. Fenady heeft inmiddels Activision verlaten en werkt nu bij Warner Bros. George Rose heeft een andere functie bij Activision, namelijk Chief Public Policy Officer.

Op 29 mei begint eindelijk de rechtszaak tussen Jason West, Vince Zampella en Activision. West en Zampella werden in 2010 uit het gebouw van Infinity Ward meegenomen naar Activision en werden ontslagen. Sindsdien zijn de ex-Infinity Ward bazen en Activision bezig met het aanklagen van elkaar.

Citaten uit de verhoren en de documenten van de rechtszaak zijn hier te lezen.